Slimmer werken,
blije klanten

Lean trainingen

Waarom een training in Lean Six Sigma? Als manager met een hart voor het bedrijf wil je dat medewerkers verantwoordelijkheid en initiatief nemen. De focus moet hierbij liggen op de doelen van de organisatie. Deze moeten uiteindelijk gerealiseerd worden. Je wilt dat er effectief wordt samengewerkt.

Maar hoe krijg je dat voor elkaar? De Lean-methode komt al snel om de hoek kijken, maar je kunt als manager niet zomaar een email rondsturen naar iedereen dat je Lean Management gaat implementeren.

Als er niemand in het bedrijf bekend is met de methode, kun je deze ook niet toepassen. Maar je kunt er wel in getraind worden, waardoor je er uiteindelijk mee aan de slag kunt. Het is altijd slim om één of meerdere medewerkers ook in te schrijven voor een training. Zo kunnen managers en medewerkers sparren tijdens en na de training. Er zijn verschillende levels van trainingen:

  1. Yellow Belt Training: De basis van Lean Six Sigma
  2. Green Belt Training: Lean Six Sigma voor projectleiders
  3. Black Belt Training: Lean Six Sigma voor professionals
  4. Champion Training: Lean Six Sigma voor het management

Een Yellow Belt Training duurt gemiddeld één dag, een Green Belt Training gemiddeld zes dagen en een Black Belt Training gemiddeld tien tot twaalf dagen. Ze worden gegeven op verschillende locaties, dus wees niet bang dat je als Limburger naar Groningen moet of andersom.

General Electric is begonnen met het onderscheiden van trainingsniveaus door middel van judotermen: Yellow Belt, Green Belt en Black Belt. Als je een Yellow Belt training hebt afgerond dan kun je deelnemen aan Lean Six Sigma projecten binnen jouw organisatie. Je kunt ervoor kiezen om na je Yellow Belt een Green Belt, een Black Belt of Champion training te volgen. Hoe hoger de band, hoe beter je weet hoe je tevreden klanten krijgt.

Recensie Lean training Raymond