Slimmer werken,
blije klanten

Voor wie is Lean Six Sigma bedoeld?

Intussen is het je vast duidelijk geworden dat Lean Six Sigma bedoeld is voor iedereen die een gestroomlijnde bedrijfsorganisatie wil. Maar we kunnen het ons voorstellen dat je je als manager afvraagt of deze methode bij jouw bedrijf past.

In principe is het bedoeld voor alle managers die hun bedrijfsprocessen en algemene kwaliteit willen optimaliseren. Om preciezer te zijn is toepassing van de methodiek met name zinvol bij bedrijven waarbij:

  1. Een groot aantal achtereenvolgende stappen nodig is om tot een product of dienst te komen (Lean gebied)
  2. Kwaliteit een belangrijke, onderscheidende en meetbare eigenschap is (Six Sigma gebied)

Lean Six Sigma invoeren binnen je bedrijf is een langdurig proces, waar je misschien toch nog meer informatie over wil. Bovendien wil je ook weten hoe je ermee moet werken. Zoals eerder gezegd: je kan je medewerkers niet iets leren waar je zelf niets vanaf weet. Twijfel je toch nog of Lean Six Sigma iets voor jou is? Dan raden we je aan om een Yellow Belt Training te volgen. Je leert veel over Lean Six Sigma en haar achtergrond en je kunt makkelijk instappen. Het enige wat we van je vragen is minimaal MBO-denkniveau. De training levert een goede basis om te kunnen bepalen of de methode bij jouw bedrijf past. Een Yellow Belt training is geschikt voor iedereen die basiskennis op wil doen over Lean en Six Sigma.

Recensie Lean training Ivo