Slimmer werken,
blije klanten

Wat is Lean Six Sigma?

Bij het implementeren van Lean, kun je niet om Six Sigma heen. Lean en Six Sigma zijn twee methodes, die samengevoegd Lean Six Sigma vormen. Er wordt echter bijna niet meer gesproken over Six Sigma als een zelfstandige methode. Bij Lean is dit wel het geval. Lean en Six Sigma hebben beide een andere achtergrond en andere grondbeginselen.

Lees hier meer over Six Sigma.

Lean Management richt zich op het verwijderen van verspillingen uit processen en het creëren van flow. De vraag of een processtap waarde heeft voor de klant staat hierbij altijd centraal. Six Sigma richt zich op de constante kwaliteit van een proces. Six Sigma levert cijfermatige onderbouwing van een verbeteridee. Six Sigma wordt vooral ingezet bij datarijke processen.

Samen vormen Lean en Six Sigma de ideale combinatie om de juiste verbeteringen in je processen aan te brengen. Logistiek management en kwaliteitsverbetering zijn hierbij gecombineerd. Lean Manufacturing is bedoeld om verspillingen in tijd en materialen te reduceren en een snellere doorstroom te creëren. Met Six Sigma wordt gestreefd naar een constante en goede kwaliteit van de bedrijfsprocessen die al met Lean afgeslankt zijn.

Het einddoel van Lean Six Sigma is dus een slanke (Lean) en een perfecte (Six Sigma) bedrijfsorganisatie. Efficiënter en beter werken, tevreden klanten. Hebben we je al overtuigd?

Recensie Lean training Dave