Slimmer werken,
blije klanten

Lean voor woningcorporaties

Lean voor woningcorporaties? Binnen woningcorporaties is meerdere malen bewezen dat Lean Management effectief de productiviteit verbeterd, samen met de efficiency en kwaliteit van diensten en producten. Het gaat hierbij vooral om het ontwikkelen van een andere mindset wat betreft continue verbeteren en vernieuwen. De Lean aanpak is vooral gericht op:

Lean woningcorporaties

Binnen woningcorporaties zijn processen met een stuurbaar karakter vaak geschikt voor verbetering: aanbesteding, onderhoud, huurincasso, verhuur en optimaliseren van huuropbrengsten. De investering die wordt gedaan voor het optimaliseren van deze processen wordt snel terugverdiend.

Ben je werkzaam bij een woningcorporatie, dan kan het zijn dat je soms onder hoge werkdruk werkt. Zeker als jij vaak de acceptatieformulieren moet controleren omdat de klant dat niet goed doet, en je deze vaak moet terugbellen. Klanten hebben vervolgens veel vragen waardoor je hier meer mee bezig bent dan eigenlijk zou moeten. Deze problemen ontstaan omdat er vanaf het begin niet vanuit de klant wordt gedacht. Doordat iedereen druk is op zijn eigen afdeling en ook nog verschillende ICT-systemen gebruikt komt samenwerking weinig voor, wat niet optimaal is voor procesverbetering.
Herken je deze punten? Misschien zou je eens moeten gaan nadenken over een Lean training, zodat je de processen in je bedrijf aanzienlijk kunt verbeteren.

Het vaktijdschrift voor de woningcorporaties, Aedes-Magazine, over het toepassen van Lean Six Sigma binnen de sector: